Harmonikar in komponist Jože Burnik je v svoji karieri napisal več kot šeststo skladb, med njimi tudi najbolj prepoznaven narodno-zabavni pozdrav v ritmu polke, mojstrovino Dobro jutro. Skladba odmeva po vsej Evropi, prav poseben sloves pa je dosegla v nemško govorečih deželah. Spada med standarde narodno-zabavne glasbe ter je skorajda obvezen repertoar na vseh harmonikarskih tekmovanjih.  Različni izvajalci so jo posneli v več kot 200 različicah, na lestvici največkrat predvajanih skladb pa zaseda 4. mesto. 


Burnikova aktivna glasbena pot se je začela leta 1966 v televizijski oddaji na RTV Slovenija in se je nadaljevala v številnih uspešnih domačih in tujih ansamblih, kjer je s svojim prepoznavnim stilom pustil svoj pečat. Danes je dejaven kot komponist, aranžer, producent in mentor mladim ansamblom. S svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pomembno prispeva k uspešnosti njihovih glasbenih projektov.


Po glasbenih poteh stopa tudi njegova hči Anja, ki se z glasbo ukvarja poklicno. Skupaj sta posnela dve plošči ter nekaj skladb za arhiv RTV Slovenija.

Posodobljeno: november 2011

Email Me
Producent in mentorProducent_in_mentor.htmlProducent_in_mentor.htmlshapeimage_7_link_0
Ansambel J. BurnikaAnsambel_Jozeta_Burnika.htmlAnsambel_Jozeta_Burnika.htmlshapeimage_8_link_0
Moja GlasbaMoja_glasba.htmlMoja_glasba.htmlshapeimage_9_link_0
Nagrade in priznanjaNagrade_in_priznanja.htmlNagrade_in_priznanja.htmlshapeimage_10_link_0
Komponist in AranžerKomponist_in_aranzer.htmlKomponist_in_aranzer.htmlshapeimage_11_link_0
Glasbena potGlasbena_pot.htmlNagrade_in_priznanja.htmlshapeimage_12_link_0